Anime Önerisi #6: Natsume Yuujinchou

Ocak 07, 2018
Merhaba,
Bugün son sezonlarıyla gönlümde taht kurmuş, düşük ve orta seviyeli youkailerin koruyucusu, nazik çocuğun animesi Natsume Yuujinchou'dan bahsedeceğiz. 



Tür: Doğaüstü, Dram, Yaşamdan Kesitler
Yayınlanma Tarihi: 2008 (İlk Sezon) - 2017 (Son Sezon)

Natsume ve Madara-san
İsterseniz önce kısaca konudan bahsedelim;


Natsume Yuujinchou'nun ana karakterleri Natsume Takashi ve sıkça Nyanko-sensei olarak duyacağımız Madara.
Natsume çocukken ailesini kaybetmiş ve yıllar boyunca babasının akrabalarının evlerinde bir o yana bir bu yana gezmiş, nazik, sessiz bir çocuk. Ancak sürekli akrabalarının evlerini gezmesinin bir nedeni var.
Natsume "Youkai" denilen normalinde insanların görmediği doğaüstü yaratıkları görebiliyor. Ruh enerjisi oldukça yüksek olan bu çocuk kendilerini gördüğünü fark eden youkailerce çoğu zaman saldırıya uğruyor, korkutuluyor ya da yenmeye çalışılıyor. 

Natsume Takashi
Natsume'ye tıpkı kendisi gibi youkaileri gören ve onlarla arkadaşlık eden büyükannesi Reiko'dan bir kitabın -Arkadaşlık Kitabı(Yuujinchou)-  miras kalması ile Natsume daha büyük bir hedef haline dönüşüyor derken, Madara ile karşılaşıyor. Madara'nın onu koruması karşılığında Natsume'ye bir şey olursa kitabı Madara'nın alacağına dair bir anlaşma yapıyorlar.
Böylece Reiko'yu hiç tanımamış olan Natsume kendini çoğu zaman büyükannesi ve youkailer arasındaki anılarda buluyor, bazense zor durumdaki youkailere yardım etmeye çalışıyor.

Natsume Takashi ve Natsume Reiko

Bizde hem lisenin ilk yılında ailesinin uzaktan bir akrabasının yanına yerleştiği kırsal bölgede Natsume'nin youkailerle olan iletişiminin ve onun hayatının bir parçası oluyoruz. Natsume akrabaları ve çevresindeki insanlar tarafından "garip" sıfatı yapıştırılmış olsa da nazikliği elden asla bırakmayan, düşünceli ve zarif bir çocuk. 

Natsume Yuujinchou en son Nisan 2017'de altıncı sezonu yayınlanan bir anime. Henüz son sezonu bitirmediğim için devam edecek mi bilmiyorum ama umarım devam eder, asla bitmez. 



İlk zamanlar Natsume Yuujinchou için fazla depresif ve yalnızlık kokan bir anime diyordum. Öyleydi de. İlk bir iki sezon Natsume'nin arkadaş edinmesi zordu, aynı evde yaşadığı Touka ve Shigeru-san le iletişim kurması da öyle. Ama olaylar gelişti, gelişti ve Natsume ilk sezondaki o hallerinden kurtuldu, hala nazik, daha sessiz bir çocuk ama artık gözleri daha farklı bakan çevresinde ona destek veren birileri var. 

İlk sezonlardan birindeki festivalde görev almışlardı
Önlüklü olan Natsume evet :'))

Ayrıca son iki sezonun opening ve ending'leri o kadar güzel ki :')  
Bu yazıyı yazarken dinlediğim şarkıyı da ekliyorum.  Buradan


Siz olsanız şu gülüşten sonra izlemez misiniz şimdi bu animeyi?

Yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın.
Görüşmek üzere,
-d

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.