Anime Önerisi #7: 3-Gatsu No Lion

Ocak 19, 2018
Hey!
Anime Önerileri serisine devam ediyoruz!
Bugünkü konumuz "3-Gatsu No Lion" yani March Comes in Like A Lion.

Tür: Dram, Yaşamdan Kesitler
Yayınlanma Tarihi: 2016 Kış Sezonu
3 gatsu no Lion
Normalinde tanıtımları kendi cümlelerimle yazmaya çalışırım ancak bu sefer Türkanime'deki tanıtım çok hoşuma gittiği için oradan alıntı yapacağım. 

Kiriyama Rei, yakın zamanda tek başına yaşamış ve geçimini artık profesyonel oyuncu olduğu 'Shogi' den sağlamakta olan 17 yaşında bir lise öğrencisidir.
Rei yaşının da getirisiyle hayatında duygusal anlamda sıkıntılar çekmekte ve Shogi kariyeri de inişli çıkışlı devam etmektedir. 

Kawamato Akari, Hina ve Momo
Günün birinde yollarının kesiştiği  Kawamato Akari, Hina ve Momo Rei'ye destek olmaya çalışan çevresindeki insanlardan bazılarıdır. Rei'nin eksikliğini hissettiği o aile sıcaklığını bu üç kız kardeş ellerinden geldiğince aktarmaya çalışmaktadırlar. Rei kendini uzak tutmaya çalışsa da onlarla olmaktan ve o ilgiden mutluluk duyar. 

Kiriyama Rei
Hikayede Kiriyama Rei'nin olgunlaşmaya başladığı ve kendini keşfetmeye başladığı bu döneme odaklanıyoruz.  Hatta anime isim olarak da biraz buraya atıf yapmış.
March comes in like a lion and goes out like a lamb.
İngilizce bir deyim olan bu sözde martın aslında sert ve soğuk başladığı ama giderken yerini yazın sıcaklığına ve yumuşaklığına bıraktığı anlatılmak isteniyor. 17 yaşındaki birinin hayatına küçük bir bakış attığımız bir anime için daha güzel bir isim düşünemiyorum.
Momo ve Kawamato'ların üç küçük kedisi ^^
Tabiki hikaye yalnızca Rei ve Kawamato kardeşleri konu almıyor, Kawamato kardeşler  sadece hikayenin en tatlı kısmı.


 Çünkü hikaye o tatlılık dışında 17 yaşındaki birinin kafasının içini konu alıyor. Rei'nin düşünceleri, anıları, umutları, korkuları... Hepsini görebiliyoruz.
 Bazen Rei'nin düşüncelerini sesli duysak da anlam veremediğim şeyler yaptığı da oldu, neden buna devam ediyorsun da dedim ama biz Rei'nin gelişimini gözlemliyoruz.
Mesela ilk bölümlerde size neden nehir kıyısında bir şehir seçtiğini ve evini neden sevdiğini anlatıyor. Ama ilk bölümlerde anlatılanları son bölümlere doğru yaşadıkça, iyice içine düştükçe daha çok anlıyorsunuz. Çünkü biz bu animeyle ve olan her olayla 17 yaşında birinin zihnine dalış yapıyoruz.


Yine psikolojik açıları olan bir animeden bahsettim size ama böyle şeyleri daha çok seviyorum. Hele ki bu sezonun son bölümleri ve hatta son bölümünün 3 dakikası beni gerçekten tatmin etti. Normalinde sonlarla asla tatmin olmayan, hep eksiklik hisseden biriyimdir. Ama sonunu hikayeyle o kadar zarifçe bağlamışlar ve size 'ikinci sezonu da var bunun gelecek' demişler ki!


Ve evet şu an 2018'in devam eden animeler listesinde 3-Gatsu No Lion 2 de var! İlk sezon hikayeye girişti ve şimdi artık karakterleri daha iyi tanıdığımıza göre her şey daha güzel olacak!
"Deneyimlerime göre bir şeyi yapmak o şeyden kaçmaktan daha kolay."


Peki siz neler düşünüyorsunuz 3-Gatsu no Lion ile ilgili? Yorumlarda benimle ilgili düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın!
Görüşmek üzere,
-d


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.